Du undrer dig måske over hvorfor jeg hedder han0ka, når jeg er på sociale medier. han0ka kommer fra mine forældre, der sammen med mine søskende og resten af vores  kæmpestore familie (Masha’Allah), har kaldt mig det siden fødsel. Mit rigtige navn – dét, der står i mit (danske!) pas; dét, lærervikarerne i folkeskolen aldrig kunne udtale korrekt første gang – er Hana.

Min familie kom til Danmark i start-90erne fra det irakiske Kurdistan – fra byen Erbil. Der er jeg stolt af at være født, på gulvet i vores barndomshjem. Kl. 4 den morgen kom jeg til livs, og det måtte have været dråben for min Baba, der – ligesom andre kurdere – havde været underlagt irakisk regime for længe og besluttede sig for at flygte. Fire dage efter jeg blev til, drog min far ud mod det mægtige Europa for at skabe et bedre liv til sin familie – og det gjorde han. Ham og min mor startede fra bunden af bunden og kæmpet med blod, sved og tårer for al dét, de (og vi) har idag. Mine tre ældre søskende og jeg skylder dem intet andet end succes, kærlighed og godhed resten af vores liv. Det er det mindste vi kan gøre, og noget vi alle bestræber os på hver evig eneste dag.

Med en BA i virksomhedskommunikation og en kandidat i kreative virksomhedsprocesser, begge fra Handelshøjskolen i København CBS, er det næste kapitel i mit om at passe på min krop, sjæl og kød og blod. Det kommer til at handle om at stå på egne ben og opbygge en karriere. Det kommer til at handle om at træde ind i voksenlivet og den modvind, jeg møder. Det kommer til at handle om at gøre verden til et bedre sted og gøre en forskel for de, der har det svært. Dem er der flere og flere af, og jeg mener, vi alle har et ansvar for at sørge for, at verden er et rart sted at være for os allesammen. Det er i hvert fald mit filosofiske idealbillede. I virkeligheden holder jeg min kreds tæt og mine døre låste. Det har jeg gennem erfaring lært er bedst for mig. Udover at være en kombination af global-social og lokal-asocial, forsøger jeg at fordybe mig i den religiøse titel jeg blev født med og lære mere om at være en god muslim. Jeg vil ikke gå i voldsomt mange detaljer om mig selv (mere end jeg allerede har), så jeg vil slutte af med at jeg er en sucker for rom-coms, Instagram-afhængig, modeelsker, en wannabe-fitness’er og datteren af de to bedste mennesker på denne planet og muligvis universet.

Tak fordi du læser med.

kiss-lips.png

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

%d