Umiddelbart fik jeg et rigtig godt første fuldtidsjob. En fuldtidsstilling som marketingansvarlig for ikke bare ét, men tre brands! Det var en kæmpe mulighed for en nyuddannet. Men det var ikke lutter solskin – tværtimod.

Truth be told, så fik jeg faktisk jobbet efter jeg i første omgang takkede nej til det. Jeg tror at min nu tidligere chef troede jeg spillede kostbar eller fik tilbudt et andet job med højere løn. Derfor tilbød han en højere løn for at få mig til at bide på – og det virkede!

Tidligere i september valgte jeg dog at opsige min stilling som salgs- og marketingskoordinator i denne private virksomhed. Det var der en lang række årsager til, men de alle går under én overordnet årsag: dårlig ledelse. 

bad_manager_popup

Måske fik du læst hvordan jeg blev diskrimineret til min 3-måneders evaluering? Dette var helt sikkert inkluderet i min beslutning. Efter denne ubehagelige oplevelse blev jeg mere opmærksom på symptomer på diskrimination. Jeg fik en masse vejledning fra kære og nære om at sige fra istedet for at bide det i mig. Det gjorde jeg ikke hver gang, men jeg var helt klart blevet bedre til at håndtere diskriminationen og italesætte at det altså ikke var i orden.

Andre hændelser inkluderede at jeg …
 • stort set aldrig fik den støtte og hjælp jeg havde brug for. Jeg manglede en ordentlig oplæring af produkter og programmer. Endvidere var der ingen forretningsstrategi tilknyttet nogle af de brands jeg havde ansvaret på. Jeg blev heller ikke opdateret med ændringer, men faldt over dem tilfældigvis. Jeg kunne eksempelvis have udarbejdet en kampagne om et givent produkt, og lige inden launch fik jeg at vide at det produkt var udgået eller at det ikke skulle promoveres. Spild af min tid.
 • efter flere måneder, hvor jeg troede at CEO var min nærmeste leder, fik at vide at det faktisk var en anden, der var min nærmeste leder og at jeg ikke skulle “genere” min CEO med spørgsmål. Udover det kom en anden leder i spil, hvilket jeg også fik af vide i en bisætning i et spontant møde med vedkommende. Fucking irriterende.
 • – ikke har vidst hvordan de forskellige brands skulle prioriteres, og konstant fik skiftende retninger og prioriteringer fra forskellige ledere. Ledelsen var generelt nærmest aldrig enige i hvad der skulle prioriteres, hvilket resulterede i løftede pegefingre til mig mere end én gang.
 • – ALTID fik skylden for samarbejdsudfordringer med chefens søn, og altid skulle tilrettelægge min adfærd og arbejdstilgang og at han aldrig fik en løftet pegefinger.
Konsekvenser af dårlig ledelse

Ovenstående er blot udkast af min oplevelse med dårlig ledelse. Det resulterede i en lang række konsekvenser for mig. Jeg mistede lysten til at tage på arbejde. Flere gange græd jeg faktisk på vejen dertil og hjem. Jeg snerrede af min familie og tog afstand fra mine venner. Jeg udskød konstant aftaler med kære og nære, og dem jeg faktisk så angreb jeg for de mindste ting. Det gik drastisk udover mit humør, og jeg kunne mærke min lykke aftog. En dag kiggede jeg omkring mig og lod mærke til at alle omkring mig pissede mig fucking meget af. Og dér gik det op for mig, at det faktisk var mig, der var helt gal på den.

Indikatorer på dårlig ledelse

Internettet er spækket med lange lister af hvad der indikerer dårlig ledelse på en arbejdsplads. Disse er blot et udpluk af disse indikatorer fra min tidligere arbejdsplads.

 • Favorisering
 • Verbalt misbrug og upassende kommentarer
 • Mangel på evne til at indrømme fejl
 • Brud på deres egne regler
 • Dårlig kommunikation
 • General arrogance mod sine ansatte
 • Mangel på tillid til din faglighed
 • Mangel på vision
Mærk efter!

Jeg ville ikke byde min værste fjende sådan en ubehagelig oplevelse, og det er netop derfor jeg vælger at dele dette. For hvis der er noget jeg har lært efter denne dybt ubehagelige proces, er det helt klart at mærke efter, når der er noget galt – og sørge for det ikke fortsætter! Det handler om at identificere hvorfor dit humør daler og din tolerance går i minus.

Som sagt sagde jeg op i starten af september, og siden da arbejder jeg stadig på at få humøret op og en længere lunte. Men det er VIRKELIG op ad bakke. Derfor håber jeg på at ingen lader det gå så vidt som jeg lod det gå.

Hvis du har oplevet noget lignende, vil jeg meget gerne høre fra dig og hjælpe så vidt jeg kan. Du skal virkelig ikke finde dig i det så længe som jeg gjorde.

Tak for du læste med!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Blog at WordPress.com.

%d