Skoldkopper en kløende pine man heldigvis kun får én gang i livet og typisk som barn – men ikke mig. Jeg fik dem i marts måned 2017 som 24-årig. Én ting er at det klør som bare fanden, en anden er hvordan din selvtillid synker til bunden af balgen fordi din krop er overdækket af ikke blot hår nu, men utallige røde kløende pletter fra over én nat.

Mit liv var en movie den morgen. Jeg vågnede op til røde klamme kløende grimme pletter over hele min krop, og i min hals (ya3h, det var klamt!). Jeg var overbevist om at jeg var blevet forhekset og begyndte at bikse en fjendeliste sammen. Jeg ringede hysterisk til familie og kære og forsøgte at overbevise dem om at der var onde kræfter på spil. Åh, hvor de grinte af mig og åh, hvor jeg græd. Jeg nægtede at lade nogen se mig de første par dage, men da køleskabet begyndte at blive tomt og kløen ikke ville falde til ro, gjorde jeg det nødvendige; jeg ringede til min mor. Hun kom med min søster og gik direkte igang med at sørge for at min lejlighed var et rart sted at være. She came, she cleaned, she conquered, indeed. De efterfølgende dage kom hun mere eller mindre hver dag og var den eneste, jeg ville lade se mig. Hun bragte mig zink liniment og anti-histamin, som jeg flittigt benyttede mig af, så jeg var heldigvis ude af skoldkop-helvedet efter 8 dage. Jeg havde ellers hørt fra samtlige læger, medicinstuderende og kurdiske selvlærte spåkoner at skoldkopper i hvert fald bliver boende i to-tre ugers tid, så jeg var dybt taknemmelig. Nu har jeg kun ar, som trods manglen på skønhed, er langt bedre end forventet. Nedenfor er der billeder af mig på 8. dagen, og jeg synes faktisk at sårene var helet rigtig godt og at arene er det eneste, jeg døjede med. Det dér filter redder også liv. img_4242.jpg

Hvis du har skoldkopper som voksen vil jeg give dig følgende råd: 

  • Første og vigtigste regel: fingrene væk fra dit ansigt! Du må under ingen omstændigheder klø dit ansigt, medmindre du vil have ar som jeg. Klip dine negle og smør godt med zink liniment på.
  • Smør zink liniment eller kartoffelmel over hele din krop efter du har været i bad og håndklædetørret. Det dulmer kløen bemærkelsesværdigt og føles lidt som om din krop har tygget mint-flavored tyggegummi.
  • Sørg for at holde selve skoldkopperne rene. Jeg gik i bad hver dag.
  • Især din hovedbund vil pine dig, og det kan være udfordrende at smøre zink liniment på hovedbunden. Køb antihistamin til at tage kløen. Jeg tog én om dagen og det gjorde alverdens forskel.
  • Ignorer eller fjern eventuelt spejle hvis du ligesom mig har tendens til at blive selvmedliden og ked af det ved synet af dig selv som en bebumset spøgelse.
  • Det kan virkelig være ensomt at gå igennem alene, så lad familie og kære støtte dig. Brug dem til at tømme ud af dine tunge tanker.
  • PRØV at holde en positiv indstilling. Jeg havde rigtig svært ved det de første par dage, men senere fandt jeg ro i at behandlingen virkede og at det bare tog tid.

Tak fordi du læser med,

Ét svar til “Skoldkopper som voksen – RÅD!”

  1. […] de famøse skoldkopper fra marts måned, har jeg fået ar over det hele, særligt på ansigtet. Udover det, har jeg altid […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Blog at WordPress.com.

%d